Welkom bij de algemene voorwaarden van Unita Social Agency. Voordat we aan de slag gaan, willen wij je graag informeren over de algemene voorwaarden, die de basis vormen voor onze samenwerking. De algemene voorwaarden zijn ontworpen om duidelijkheid, bescherming en transparantie te bieden aan zowel jou als ons. Wij moedigen je aan om deze voorwaarden zorgvuldig door te lezen! Mocht je vragen hebben over de algemene voorwaarden kun je deze mailen naar info@unitasocialagency.com.
De volgende begrippen komen regelmatig terug in deze algemene voorwaarden:
- Algemene voorwaarden: het geheel van bepalingen als hieronder opgenomen.
- Unita Social Agency: de vennootschap onder firma Unita Social Agency, opgericht naar Nederlands recht en ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 94562768. Unita Social Agency wordt in deze algemene voorwaarden ook wel aangeduid als ‘wij’, ‘we’, ‘onze’ of ‘ons’. Wij zijn Opdrachtnemer bij de overeenkomst.
- Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of de rechtspersoon die handelt in de uitoefening van zijn beroep en/of bedrijf en die een overeenkomst gaat sluiten of heeft gesloten met ons. Opdrachtgever wordt in deze algemene voorwaarden ook wel aangeduid als ‘jij’ of ‘jou(w)’.
- Overeenkomst: de overeenkomst die tot stand komt of is gekomen tussen jou en ons.
- Partijen: jij en wij samen. In deze algemene voorwaarden ook wel aangeduid als ‘Partijen’.
- Schriftelijk: op papier of digitaal (bijvoorbeeld een e-mail of een Whatsapp-bericht).
De algemene voorwaarden
- De algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, offertes, overeenkomsten, werkzaamheden en diensten die wij verstrekken, verlenen en/of uitvoeren.
- Wij verstrekken de algemene voorwaarden aan jou voor of bij het sluiten van de overeenkomst.
- De algemene voorwaarden zijn ook van toepassing indien wij derden inschakelen voor de uitvoering van de overeenkomst, tenzij wij iets anders aangeven.
- Afwijking van de algemene voorwaarden is alleen mogelijk als Partijen dit schriftelijk en uitdrukkelijk overeenkomen. De overige bepalingen uit de algemene voorwaarden blijven gewoon geldig.
- Wij zijn bevoegd de algemene voorwaarden eenzijdig te wijzigen en/of aan te vullen. Indien deze wijzigingen en/of aanvullingen invloed hebben op een lopende overeenkomst, zullen wij je hiervan per e-mail op de hoogte stellen. Gewijzigde algemene voorwaarden zijn ook van toepassing op oude overeenkomsten. De meest recente versie van de algemene voorwaarden is van toepassing op de overeenkomst.
- Indien een bepaling uit deze algemene voorwaarden tegenstrijdig is aan een bepaling uit een specifieke overeenkomst, heeft de bepaling uit de specifieke overeenkomst voorrang, tenzij wij uitdrukkelijk anders bepalen.
- Op de overeenkomst zijn uitsluitend deze algemene voorwaarden van toepassing. Indien jij ook (algemene) voorwaarden hanteert, zijn deze uitdrukkelijk niet van toepassing (deze worden van de hand gewezen).
- Indien een bepaling uit de algemene voorwaarden onduidelijk en/of onjuist is, moet deze bepaling zoveel mogelijk in het licht van de andere algemene voorwaarden worden uitgelegd.
- Indien één of meer bepalingen van deze algemene voorwaarden in rechte onverbindend wordt verklaard, bijvoorbeeld omdat deze bepaling wordt vernietigd of nietig wordt verklaard, laat dit de geldigheid van de overige algemene voorwaarden onverlet.
Ons aanbod
- Ons aanbod is vrijblijvend, dat betekent dat wij het aanbod na jouw aanvaarding onverwijld kunnen herroepen.
- Jij ontvangt van ons een op maat gemaakt aanbod. Het aanbod is in beginsel veertien (14) dagen geldig, tenzij een andere aanvaardingstermijn is opgenomen. Dat betekent dat jij binnen deze termijn het aanbod dient te aanvaarden, anders vervalt het aanbod van rechtswege.
- Wij baseren ons aanbod op de door jou verstrekte informatie en gegevens. Indien achteraf blijkt dat deze informatie en gegevens onvolledig en/of onjuist zijn, kunnen wij ons aanbod aanpassen of (gedeeltelijk) herroepen.
- Een aanbod geldt niet automatisch voor vervolgovereenkomsten, tenzij wij dit uitdrukkelijk aangeven.
- Wij zijn niet gebonden aan een aanbod indien jij begrijpt of in alle redelijkheid kan begrijpen dat het aanbod berust op een kennelijke misslag, bijvoorbeeld een typefout, rekenfout, vergissing en/of verschrijving.
Totstandkoming van de overeenkomst
- De overeenkomst komt tot stand op het moment dat:
- beide Partijen het contract hebben ondertekend; of
- wij uit jouw gedragingen of handelingen redelijkerwijs mogen afleiden dat jij ons aanbod hebt aanvaard.
- Wij verlangen in beginsel een aanbetaling of volledige vooruitbetaling. , Wij starten pas met onze werkzaamheden indien wij deze betaling hebben ontvangen. Zolang wij de betaling nog niet hebben ontvangen, zijn wij gerechtigd onze werkzaamheden op te schorten tot het moment dat wij de volledige betaling hebben ontvangen.
- In het aanbod hebben wij nog geen eventuele bijkomende kosten opgenomen, zoals reiskosten en kosten voor meerwerk.
- Met het aangaan van een overeenkomst komt een betalingsverplichting voor jou tot stand.
- De overeenkomst kwalificeert als een overeenkomst van opdracht in de zin van artikel 7:400 Burgerlijk Wetboek.
De uitvoering van de overeenkomst
Algemeen
- Wij voeren de overeenkomst altijd uit naar ons beste inzicht en vermogen. Wij geven alleen nooit garanties over onze werkzaamheden voor bijvoorbeeld, maar niet uitsluitend, het bereiken van beoogde resultaten en/of doelstellingen. Op ons rust namelijk geen resultaatsverplichting, maar een inspanningsverplichting.
- De door ons geleverde werkzaamheden zijn een kwestie van stijl, jij gaat met het aangaan van de overeenkomst akkoord met onze stijl. Jij bent altijd gehouden de overeengekomen vergoeding te betalen, jij bent niet gerechtigd de overeenkomst te ontbinden en wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld omdat wij onze stijl toepassen.
- Wij zijn gerechtigd (een gedeelte) van onze werkzaamheden door derden te laten verrichten, zonder dat wij hiervoor toestemming nodig hebben van jou. De toepasselijkheid van artikel 7:404 Burgerlijk Wetboek is daarom uitgesloten.
- De termijnen en deadlines die wij met jou communiceren zijn geen fatale termijnen, maar zijn indicatief van aard. Het kan goed voorkomen dat wij tijdens de uitvoering van de overeenkomst termijnen en deadlines verplaatsen. Wij kunnen nooit aansprakelijk worden gesteld voor termijnoverschrijding, en de overeenkomst kan ook niet worden ontbonden als wij termijnen overschrijden.
- De termijnen voor de uitvoering van de overeenkomst starten pas met lopen op het moment dat wij alle voor de uitvoering van de overeenkomst benodigde gegevens, documenten, input en andere informatie van jou hebben ontvangen.
- Wij voeren onze werkzaamheden alleen uit ten behoeve van jou. Derden kunnen dus geen rechten ontlenen aan de inhoud van onze werkzaamheden.
- De werking van artikel 7:409 lid 2 Burgerlijk Wetboek is uitgesloten op de overeenkomst.
- Onze diensten worden voornamelijk online geleverd, daardoor kunnen wij er niet voor instaan dat onze diensten op ieder moment en/of vanuit iedere locatie (goed) bereikbaar zijn.
- Jij bent niet gerechtigd om inloggegevens met derden te delen. Indien je dat toch doet, zijn wij gerechtigd jou de toegang tot de digitale leeromgeving per direct te ontzeggen, zonder dat jij recht hebt op (gedeeltelijke) restitutie.
- Jij bent niet gerechtigd jouw rechten en verplichtingen uit de overeenkomst over te dragen aan een derde, tenzij wij hier schriftelijk en uitdrukkelijk toestemming voor verlenen.
Feedbackronde
- Jij hebt in beginsel recht op één (1) kosteloze feedbackronde, tenzij wij iets anders afspreken.
- De feedback moet zien op eventuele door ons gemaakte fouten. Een verandering of uitbreiding van de oorspronkelijke werkzaamheden valt niet onder de kosteloze feedbackronde, hier worden meerkosten voor in rekening gebracht.
- Jij bent verplicht de geleverde feedback te leveren binnen vijf (5) werkdagen nadat wij het concept aan jou hebben toegestuurd. Indien je dat niet binnen die termijn doet, heb je geen recht meer de feedback kosteloos door te voeren en wordt de overeenkomst als afgerond beschouwd. De content zal door ons geplaatst worden op de sociale media, zonder dat jij hierop feedback hebt geleverd. Indien je na afloop van laatstgenoemde termijn toch nog feedback door wenst te voeren en wij hebben de content nog niet geplaatst, kunnen wij dit weigeren of uitvoeren tegen betaling van een meerprijs.
- Indien je meer feedback wenst door te voeren dan wij hebben afgesproken, beschouwen wij dit als meerwerk en brengen wij hiervoor ons uurtarief in rekening.
Verplaatsen en annuleren van afspraken
- Jij kan een afspraak kosteloos annuleren of verplaatsen tot 48 uur voor de aanvangstijd van de afspraak.
- Indien je een afspraak binnen 48 uur, maar tot 24 uur voor de aanvangstijd van de afspraak afzegt of wenst te verplaatsen, zijn wij gerechtigd 50 % van de kosten van de betreffende afspraak bij jou in rekening te brengen.
- Indien je een afspraak binnen 24 uur voor de aanvangstijd afzegt of wenst te verplaatsen, meer dan zestig (60) minuten te laat bent op de afspraak of geheel niet op de afspraak verschijnt, zijn wij gerechtigd de volledige kosten (100 %) van de betreffende afspraak bij jou in rekening te brengen.
- Wij zijn gerechtigd een afspraak te verplaatsen of te annuleren, zonder dat wij hierbij schadeplichtig worden jegens jou.
- Indien jij een afspraak wenst te verplaatsen, span jij je in om zo spoedig mogelijk een nieuwe afspraak tot stand te laten komen.
Jouw verplichtingen
- Jij bent verplicht om ons binnen vijf (5) werkdagen te voorzien van alle benodigde documenten, gegevens en andere informatie om de overeenkomst in goede orde uit te kunnen voeren. Indien je dat niet binnen deze termijn doet en/of niet volledig doet, zijn wij gerechtigd onze werkzaamheden op te schorten. Wij zijn ook gerechtigd om de overeengekomen deadlines en oplevertermijnen te verschuiven. Bovendien zijn wij gerechtigd de overeenkomst per direct te ontbinden, zonder dat wij hierbij schadeplichtig worden jegens jou.
- Jij handelt bij het verstrekken van informatie en documenten nooit in strijd met de intellectuele eigendomsrechten van derden.
- Wij hebben geen bewaarplicht ten aanzien van content, foto’s, documenten, gegevens en bescheiden die in het kader van de overeenkomst worden gemaakt, opgesteld of verstrekt. Jij dient zelf zorg te dragen voor een deugdelijke opslag en het maken van reservekopieën.
Wijzigen van de overeenkomst
- Indien een wijziging en/of aanvulling van de overeenkomst financiële gevolgen heeft voor de overeenkomst, zullen wij je hier spoedig van op de hoogte stellen en zijn wij gerechtigd meerkosten in rekening te brengen bij jou.
- Wij zijn gerechtigd een wijziging en/of aanvulling van de overeenkomst te weigeren, maar wij houden altijd recht op betaling van de reeds oorspronkelijk overeengekomen werkzaamheden. De weigering van een wijziging en/of aanvulling van de overeenkomst door ons is geen reden om de overeenkomst te beëindigen.
Contentshoots
- Jij bent verantwoordelijk voor het regelen en boeken van de shootlocatie, tenzij wij uitdrukkelijk aangeven dat wij dit regelen.
- Indien jij niet of onvoldoende bent voorbereid voor de contentshoot, worden eventuele extra kosten die hierdoor ontstaan bij jou in rekening gebracht.
- Indien je te laat komt op een contentshoot, gaat dit af van de shoottijd en heb je geen recht op (gedeeltelijke) restitutie.
- Wij leveren nooit onbewerkte RAW-bestanden.
- Partijen spreken voorafgaand aan de fotoshoot af hoeveel foto’s er bij de pakketprijs zijn inbegrepen. Het is mogelijk om achteraf foto’s bij te bestellen tegen de betaling van een meerprijs.
- Wij bewerken de foto’s naar eigen stijl en creativiteit, zonder dat jij hier inspraak over hebt.
- Na afloop van de contentshoot maken wij de eerste selectie foto’s zelf. Wij sturen de eerste selectie foto’s door middel van een digitale fotogalerij naar jou toe. Het is uitdrukkelijk niet toegestaan om deze foto’s te openbaren, omdat jij geen licentie hebt op conceptfoto’s.
- Jij bent verplicht om de definitieve foto’s uit te kiezen, uiterlijk vijf (5) dagen nadat wij de digitale fotogalerij aan je hebben toegestuurd. Indien je dat niet binnen de gestelde termijn doet, zijn wij gerechtigd zelf de definitieve foto’s uit te kiezen en de overeenkomst af te ronden.
- Pas nadat wij de volledige betaling hebben ontvangen, sturen wij de definitieve foto’s naar je toe.
- Het is niet mogelijk om de datum van een contentshoot te verplaatsen, tenzij wij hiervoor uitdrukkelijk toestemming verlenen.
Tarieven en kosten
- Onze tarieven zijn in euro’s, exclusief 21 % BTW en exclusief eventuele overige bijkomende kosten, zoals reis- en parkeerkosten.
- Indien jij ons op locatie verwacht, zijn wij gerechtigd onze reis- en parkeerkosten bij jou in rekening te brengen. Voor onze reiskosten brengen wij € 0,50 per kilometer in rekening en deze worden op basis van nacalculatie in rekening gebracht. Parkeerkosten worden voor 100 % doorberekend.
- Indien wij in alle redelijkheid meer werk hebben moeten verrichten dan oorspronkelijk is overeengekomen, zijn wij gerechtigd deze meerkosten in rekening te brengen tegen het afgesproken uurtarief.
- Wij zijn te allen tijde gerechtigd om onze tarieven aan te passen. Indien een tariefwijziging invloed heeft op onze overeenkomst, laten wij je dit zo spoedig mogelijk weten. Jij bent niet gerechtigd de overeenkomst te beëindigen indien wij onze tarieven verhogen.
- Jij kan geen rechten ontlenen aan tarieven, kortingen, acties en prijzen uit het verleden.
De betaling
- Facturen sturen wij digitaal (per e-mail). Jij gaat ermee akkoord dat je geen papieren factuur ontvangt.
- Wij zijn gerechtigd een aanbetaling te verlangen en tussentijds facturen te versturen.
- Het is alleen mogelijk om in termijnen te betalen indien de overeenkomst betrekking heeft op social media coaching. Indien jij in gebreke blijft met de tijdige betaling van een termijn, worden alle toekomstige termijnen per direct opeisbaar en zijn wij gerechtigd onze werkzaamheden op te schorten tot het moment dat de termijn volledig betaald is. Bovendien zijn er extra kosten verbonden aan een termijnbetaling.
- De betaling van een factuur dient plaats te vinden binnen zeven (7) dagen na ontvangst van de factuur, tenzij anders is aangegeven op de factuur.
- Indien je de factuur niet tijdig betaalt, ben je van rechtswege (direct) in verzuim en ben je een vertragingsrente verschuldigd gelijk aan de geldende wettelijke rente. Bij niet tijdige betaling komen bovendien zowel de buitengerechtelijke als gerechtelijke incassokosten geheel voor jouw rekening.
- Indien jij niet op tijd betaalt, zijn wij gerechtigd onze werkzaamheden op te schorten, zonder dat wij hierbij schadeplichtig worden jegens jou.
- Jij bent niet bevoegd om jouw betaling te verrekenen of op te schorten, zonder onze uitdrukkelijke toestemming.
- Indien je bezwaar hebt tegen een factuur, schort dit jouw betalingsverplichting niet op.
Beëindigen van de overeenkomst
Algemeen
- De overeenkomst wordt in beginsel aangegaan voor bepaalde tijd, tenzij Partijen anders bepalen.
- Een digitaal product, zoals een e-book, wordt niet teruggenomen. Jij hebt dus na de aankoop geen recht op restitutie.
- Indien jij toegang hebt tot onze digitale leeromgeving, eindigt deze toegang onmiddellijk indien de overeenkomst eindigt.
Opzegging
- Wij zijn gerechtigd de overeenkomst per direct tussentijds op te zeggen, zonder dat wij hiervoor een annuleringsvergoeding hoeven te betalen en/of hierbij schadeplichtig worden jegens jou. Indien wij de overeenkomst opzeggen, hebben wij recht op betaling van de door ons gewerkte uren, gemaakte kosten en gedane investeringen.
- Indien jij een overeenkomst bij ons afneemt met betrekking tot social media beheer, een contentshoot, het schrijven van blogs of de contentkalender, wordt deze overeenkomst afgesloten voor een bepaald aantal maanden. Het is voor jou niet mogelijk om de overeenkomst tussentijds op te zeggen. De overeenkomst kan alleen worden opgezegd tegen het einde van een lopende contractstermijn, met inachtneming van een opzegtermijn van één (1) kalendermaand. Indien de overeenkomst niet tijdig wordt opgezegd, wordt de overeenkomst automatisch verlengd met eenzelfde periode waarvoor hij is aangegaan. Indien jij de overeenkomst toch tussentijds op wil zeggen, ben jij het volledige bedrag (100 %) verschuldigd aan ons.
- Indien jij de overeenkomst met betrekking tot een eenmalige contentshoot op wenst te zeggen of wenst te verplaatsen, dien jij een annuleringsvergoeding te betalen ter hoogte van de annuleringsvergoedingen als opgenomen in artikel 4.16 en 4.17 van de algemene voorwaarden.
- Opzegging dient schriftelijk (per e-mail) te geschieden.
- Wij zijn gerechtigd een aanbetaling aan te merken als annuleringsvergoeding.
Opschorting en/of ontbinding
- Wij zijn gerechtigd onze werkzaamheden op te schorten en/of de overeenkomst te ontbinden, zonder voorafgaande ingebrekestelling en zonder gerechtelijke tussenkomst, indien jij in staat van faillissement wordt verklaard, faillissement aanvraagt, een afkoelingsperiode op grond van de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (Whoa) verzoekt, onder curatele of bewind wordt gesteld, (voorlopige) surséance en/of uitstel van betaling aanvraagt, jouw bedrijfsactiviteiten staakt, executoriaal beslag op het vermogen van jouw onderneming wordt gelegd of op een andere manier blijkt dat jij niet aan jouw betalingsverplichting voldoet of wanneer wij redelijkerwijs kunnen verwachten dat jij niet aan jouw betalingsverplichting gaat voldoen.
- Indien de overeenkomst wordt ontbonden, zijn al onze vorderingen op jou direct opeisbaar en komt de licentie als genoemd in artikel 8.3 direct te vervallen.
- Indien wij overgaan tot het opschorten van onze werkzaamheden en/of het ontbinden van de overeenkomst, worden wij niet schadeplichtig jegens jou.
Intellectueel eigendomsrecht
- Wij blijven te allen tijde rechthebbende van alle intellectuele eigendomsrechten op content, contentkalenders, artikelen, designs, teksten, e-books, foto’s, werkwijzen, video’s, huisstijlen en andere documenten, diensten en/of werken (hierna gezamenlijk te noemen: ‘producten’) die door ons zijn vervaardigd.
- Dat houdt onder andere in dat jij niet gerechtigd bent deze producten te verveelvoudigen, bewerken, aan te passen, publiceren, openbaren, verkopen, verstrekken en/of overdragen en/of op een andere manier te openbaren aan derden, zonder onze schriftelijke en uitdrukkelijke toestemming.
- De producten mogen niet worden gebruikt voor andere doeleinden dan vooraf tussen ons is overeengekomen. Jij mag de producten pas gebruiken indien de producten als definitief zijn opgeleverd door ons en wanneer jij aan al jouw betalingsverplichtingen hebt voldaan. De licentie is niet overdraagbaar en jij bent niet bevoegd sublicenties te verlenen. Indien jij door ons gemaakte foto’s gebruikt, ben jij verplicht om zichtbaar en leesbaar onze bedrijfsnaam (Foto: Unita Social Agency) hierbij te vermelden. Het auteursrecht blijft te allen tijde bij ons.
- Jij bent niet bevoegd om onze producten te (laten) bewerken. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan de door ons gemaakte foto’s te bewerken (bijvoorbeeld, maar niet uitsluitend: toevoegen van filters, plaatsen van teksten, wijzigen van kleuren, bijsnijden van de foto) en mogen de door ons opgestelde teksten niet worden aangepast, tenzij wij hiervoor schriftelijk en uitdrukkelijk toestemming voor verlenen.
- Indien wij voor jou content maken, mag deze content niet worden hergebruikt.
- Jij bent niet bevoegd om naamsaanduidingen van Unita Social Agency of watermerken op producten te (laten) verwijderen.
- Niet-gebruikte producten, zoals concepten, die uiteindelijk niet worden gebruikt voor het eindresultaat, mag jij niet gebruiken en/of delen, en blijven ons eigendom.
- Indien jij inbreuk maakt op ons intellectueel eigendomsrecht, maken wij aanspraak op een onmiddellijk opeisbare boete ter hoogte van € 5.000,-, vermeerderd met € 50,- per dag voor iedere dag dat de overtreding voortduurt.
- Indien wij meer schade lijden door de inbreuk, hebben wij ook recht om aanvullende schadevergoeding te vorderen.
- De betaling van een boete en/of schadevergoeding geeft geen recht op verder gebruik van de producten.
- Wij hebben, met inachtneming van jouw belangen, het recht om de producten te gebruiken voor eigen promotie- en publiciteitsdoeleinden, bijvoorbeeld, maar niet uitsluitend, publicatie op de website, publicatie in ons (offline en online) portfolio, sociale media en/of te gebruiken voor drukwerk. Indien jij hiertegen bezwaar hebt, dien jij dit voor het sluiten van de overeenkomst aan ons uitdrukkelijk kenbaar te maken.
Aansprakelijkheid en vrijwaring
- Wij zijn alleen aansprakelijk voor de schade die is ontstaan doordat wij opzettelijk of bewust roekeloos hebben gehandeld.
- Voor de volgende schadeposten en situaties zijn wij bijvoorbeeld, maar niet uitsluitend, uitdrukkelijk niet aansprakelijk:
- Indirecte schade, bijvoorbeeld schade aan derden, geleden verlies, gemiste besparingen, gederfde winst;
- Resultaten die tegenvallen;
- Doelstellingen die niet zijn behaald;
- Wijzigingen, aanpassingen of herzieningen van de producten die jijzelf of een derde hebben toegepast;
- Reacties op gepubliceerde content;
- Verloren gaan en/of opschorting van social media accounts;
- Schade veroorzaakt door diensten of software van derden;
- Schade veroorzaakt door situaties die buiten ons bereik liggen, zoals hacks en/of netwerkstoringen;
- Verloren gaan van inloggevens;
- Schade voortvloeiende uit werkzaamheden van de door ons ingeschakelde derden (hiermee sluiten wij het bepaalde in artikel 6:76 Burgerlijk Wetboek uit);
- Schending van intellectuele eigendomsrechten doordat jij of een door jou ingeschakelde derde inbreuk pleegt op intellectuele eigendomsrechten van anderen;
- Schade die is ontstaan doordat jij onjuiste en/of onvolledige gegevens en/of informatie aan ons hebt verstrekt.
- Indien wij toch aansprakelijk kunnen worden gehouden, zijn wij alleen aansprakelijk voor directe schade die direct verband houdt met de uitvoering van onze overeenkomst.
- Onze aansprakelijkheid is altijd beperkt tot het bedrag dat onze aansprakelijkheidsverzekeraar uitkeert. Indien onze aansprakelijkheidsverzekeraar om wat voor reden dan ook niet tot uitkering overgaat, is onze aansprakelijkheid beperkt tot maximaal één (1) keer het factuurbedrag waarop de aansprakelijkheid betrekking heeft, met een maximum van € 2.000,-.
- Jij vrijwaart ons ter zake van alle aanspraken van derden in verband met de uitvoering van de overeenkomst.
- Een aanspraak van jou jegens ons vervalt door verloop van twaalf (12) maanden nadat de overeenkomst is afgelopen. Hiermee sluiten wij het bepaalde van artikel 6:89 Burgerlijk Wetboek niet uit.
Overmacht
- Wij zijn niet gehouden aan het nakomen van onze verplichtingen indien wij worden verhinderd door een overmachtsituatie. Een overmachtsituatie is een situatie waarin het voor ons onmogelijk is om de overeenkomst uit te voeren, zoals bijvoorbeeld, maar niet uitsluitend: ziekte, uitval van elektriciteit, overlijden van naasten, stakingen, (netwerk)storingen, epidemieën, pandemieën, brand en overheidsbesluiten.
- Indien sprake is van een overmachtsituatie, zijn wij gerechtigd de overeenkomst tijdelijk te onderbreken en onze werkzaamheden op te schorten.
- Indien de overmachtsituatie langer dan dertig (30) dagen blijft voortbestaan, zijn wij gerechtigd om de overeenkomst te ontbinden.
- Indien wij overgaan tot het opschorten en/of ontbinden van de overeenkomst, hoeven wij geen schadevergoeding aan jou te betalen.
- Indien de overeenkomst eindigt omdat sprake is van een overmachtsituatie, hebben wij recht op betaling van onze reeds gewerkte uren, gedane investeringen en gemaakte kosten.
Geheimhouding
- Partijen zijn beiden gehouden tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie die in het kader van de overeenkomst is verkregen en/of is verstrekt. Informatie wordt als vertrouwelijk aangemerkt als dit is meegedeeld of wanneer dit als zodanig voortvloeit uit de aard van de informatie.
- Indien een van de Partijen op grond van een wettelijke bepaling en/of een rechterlijke uitspraak is gehouden om vertrouwelijke informatie aan derden te verstrekken, is deze partij niet gehouden aan de geheimhoudingsplicht
- Wij zijn niet gehouden aan de geheimhoudingsverplichting wanneer wij de vertrouwelijke informatie delen met derden, zoals werknemers, leveranciers, adviseurs of zzp’ers, die wij inschakelen voor de uitvoering van de overeenkomst.
- De geheimhoudingsplicht geldt in ieder geval voor de duur van de overeenkomst en voor een periode van vijf (5) jaar na afloop daarvan.
- Indien jij de geheimhoudingsplicht schendt, ben je een onmiddellijk opeisbare boete verschuldigd ter hoogte van € 2.000,- aan ons. Dit laat onverminderd ons recht om aanvullende schadevergoeding te vorderen.
Geschillenregeling
- Op iedere rechtsbetrekking tussen Partijen is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
- Indien sprake is van een geschil, zullen Partijen zich eerst maximaal inspannen om er in onderling overleg uit te komen.
- De rechtbank Midden-Nederland is bevoegd om van een geschil tussen ons kennis te nemen, tenzij de wet dwingend anders voorschrijft.
Deze algemene voorwaarden zijn voor het laatst bijgewerkt op 13 augustus 2024.
Wat fijn dat je een kijkje neemt in de privacy- en cookieverklaring! Unita Social Agency (‘wij’, ‘ons’, ‘onze’) hechten waarde aan jouw privacy en wij vinden het dan ook belangrijk dat jij op de hoogte bent van de manier hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan. In deze privacy- en cookieverklaring leggen wij onder andere uit welke persoonsgegevens wij verzamelen, waarom wij dat doen en hoe wij ervoor zorgen dat jouw privacy wordt beschermd. Deze privacy- en cookieverklaring is zorgvuldig opgesteld conform de regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze privacy- en cookieverklaring is van toepassing op alle werkzaamheden die wij verrichten en op het gebruik van de website van Unita Social Agency (www.unitasocialagency.nl).
Wie is Unita Social Agency?
Unita Social Agency is een vennootschap onder firma, opgericht naar Nederlands recht, gevestigd te Soesterberg en ingeschreven bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 94562768. Je kunt contact opnemen met ons door een e-mail te sturen naar info@unitasocialagency.com.
Welke persoonsgegevens verwerken wij, met welk doel en met welke rechtsgrond?
Wij verwerken persoonsgegevens voor verschillende doeleinden. Deze hebben wij hieronder uiteengezet. Bij ieder doel maken wij inzichtelijk welke persoonsgegevens hierbij verwerkt (kunnen) worden. Bovendien lichten wij bij ieder doel toe welke rechtsgrond (op basis van de AVG) hieraan ten grondslag ligt.
Contact: jij kunt contact opnemen met ons om in overleg te treden over een (mogelijke) samenwerking. Je kunt bijvoorbeeld een berichtje sturen via social media, maar je kunt ook een e-mail sturen of het contactformulier invullen op de website. Bovendien zullen wij tijdens de uitvoering van de overeenkomst met elkaar in contact zijn. Deze persoonsgegevens heb jij zelf aan ons verstrekt.
Persoonsgegevens: voor- en achternaam, social media naam, bedrijfsnaam, e-mailadres en telefoonnummer. Deze persoonsgegevens heb jij zelf aan ons verstrekt.
Rechtsgrond: gerechtvaardigd belang, de verwerking van de persoonsgegevens staat in verhouding tot het recht op privacy en kan niet op een minder ingrijpende manier worden bereikt.
Opstellen en versturen van offertes: om jou een aanbod toe te sturen, hebben wij jouw persoonsgegevens nodig. Deze persoonsgegevens heb jij aan ons verstrekt, of hebben wij zelf opgezocht in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.
Persoonsgegevens: voor- en achternaam, bedrijfsnaam, KvK-nummer, e-mailadres en adresgegevens.
Rechtsgrond: noodzakelijk voor de uitvoering van de overeenkomst.
Fotoshoots: indien onze overeenkomst betrekking heeft op het maken van foto’s, verwerken wij persoonsgegevens. Wij sturen de digitale fotogalerij naar jou toe en wij slaan de foto’s op.
Persoonsgegevens: indien op de foto iemand te identificeren is, is de foto een persoonsgegeven en wij gebruiken jouw e-mailadres om de foto’s aan jou te versturen.
Rechtsgrond: noodzakelijk voor de uitvoering van de overeenkomst.
Opstellen en versturen van facturen en het bijhouden van de boekhouding: om facturen op te stellen hebben wij ook persoonsgegevens nodig. Hierin zijn persoonsgegevens opgenomen die jij aan ons hebt verstrekt, of die wij zelf hebben opgezocht in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.
Persoonsgegevens: voor- en achternaam, bedrijfsnaam, BTW-nummer, adresgegevens en factuurnummer.
Rechtsgrond: noodzakelijk voor de uitvoering van de overeenkomst en een wettelijke verplichting.
Versturen van attenties: wij vinden het leuk om jou een attentie toe te sturen, bijvoorbeeld een kaartje, welkomstpresentje of een klein cadeautje.
Persoonsgegevens: voor- en achternaam, bedrijfsnaam, adres.
Rechtsgrond: gerechtvaardigd belang, de verwerking van de persoonsgegevens staat in verhouding tot het recht op privacy en kan niet op een minder ingrijpende manier worden bereikt.
Versturen van een nieuwsbrief: om je op de hoogte te houden van actualiteiten, kun jij je inschrijven voor onze nieuwsbrief. Jij kunt je altijd ook weer uitschrijven indien je dat wenst.
Persoonsgegevens: voor- en achternaam, bedrijfsnaam en e-mailadres.
Rechtsgrond: jouw toestemming.
Publiceren en delen van reviews: op onze website en/of op onze sociale media publiceren wij reviews van klanten. Zodra een overeenkomst is afgerond, kunnen wij jou verzoeken een review te schrijven. Indien jou dit leuk lijkt, geef jij uitdrukkelijk toestemming om de review te posten op onze website en/of social media.
Persoonsgegevens: bedrijfsnaam, voor-en achternaam en eventueel met een foto.
Rechtsgrond: jouw toestemming.
Hoelang bewaren wij persoonsgegevens?
Facturatiegegevens bewaren wij voor zeven (7) jaar ten behoeve van de wettelijke administratieplicht van de Belastingdienst. Communicatie (zoals e-mails en berichten op sociale media) bewaren wij voor vijf (5) jaar, vanwege de wettelijke verjaringstermijn voor vorderingen tot schadevergoeding. Andere persoonsgegevens zullen wij nooit langer bewaren dan noodzakelijk. Indien jij toestemming hebt verleend voor de gegevensverwerking, ben jij gerechtigd om deze toestemming te allen tijde weer in te trekken. Je wordt door ons nooit verplicht om toestemming te verlenen.
Delen wij persoonsgegevens met derden?
Wij delen persoonsgegevens alleen met derde partijen indien dit wettelijk verplicht is of wanneer dit noodzakelijk is voor onze bedrijfsvoering. Wij schakelen namelijk externe dienstverleners in voor de uitoefening van ons bedrijf, en met hen delen wij mogelijk persoonsgegevens:
- Webhosting;
- Mailserver;
- Boekhoudprogramma;
- Boekhouder;
- Telefoondiensten;
- Google;
- Notion;
- Bank (Rabobank);
- Overheid (bijvoorbeeld UWV en de Belastingdienst);
- Derde partijen die wij inschakelen voor de uitvoering van de overeenkomst.
Wij delen je gegevens alleen met derde partijen, gevestigd buiten de Europese Economische Ruimte, indien sprake is van een passend beschermingsniveau. Wij verkopen persoonsgegevens in ieder geval nooit aan derden.
Is er sprake van geautomatiseerde besluitvorming op onze dienstverlening?
Nee, er is geen sprake van geautomatiseerde besluitvorming op onze dienstverlening. Wat dat precies inhoudt? Geautomatiseerde besluitvorming is besluitvorming met technologische middelen zonder enige vorm van menselijke inmenging.
Gebruikt de website van Unita Social Agency cookies?
Ja, de website van Unita Social Agency gebruikt cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden waar informatie in wordt opgeslagen. Deze cookies zorgen ervoor dat de website van Unita Social Agency optimaal werkt. Om cookies te mogen gebruiken, hebben wij jouw toestemming nodig. Je krijgt daarom een pop-up-melding met uitleg over cookies als je de website van Unita Social Agency bezoekt. Deze melding vraagt om jouw toestemming voor het gebruik van cookies. Indien je akkoord gaat met deze melding, geef je toestemming voor het gebruik van cookies.
Kun je cookies weigeren en/of verwijderen?
Je kunt cookies zelf uitschakelen via je internetbrowser. Een mogelijk gevolg hiervan kan zijn dat de website van Unita Social Agency niet optimaal werkt. Je kunt cookies ook geheel verwijderen. Meer informatie over het verwijderen van cookies kun je vinden in de instructies van de Help-functie van je browser.
Welke cookies gebruikt de website van Unita Social Agency?
- Functionele cookies: functionele cookies zorgen ervoor dat de website van Unita Social Agency goed functioneert. Zo bewaren functionele cookies de voorkeuren van websitebezoekers, waardoor wij de gebruiksvriendelijkheid van de website kunnen verhogen.
- Analytische cookies: analytische cookies, zoals Google Analytics, geven informatie over het surfgedrag van websitebezoekers. Dankzij deze cookies kunnen wij de kwaliteit en effectiviteit van de website verbeteren. Het gebruik van analytische cookies heeft geen of slechts beperkte gevolgen voor de persoonlijke levenssfeer van de internetgebruiker.
- Social media cookies: op de website van Unita Social Agency kun je social media buttons vinden, die je doorverwijzen naar social media platforms zoals Instagram. Deze platforms plaatsen cookies op jouw apparaat. Hierop zijn de privacyverklaringen van deze social media platforms van toepassing. Wij raden je aan om de privacyverklaringen van deze platforms te raadplegen om volledig op de hoogte te zijn van hoe zij met jouw persoonsgegevens omgaan.
Wat zijn jouw rechten?
- Recht op inzage: je hebt het recht om een verzoek in te dienen bij ons om een kopie te ontvangen van jouw persoonsgegevens met informatie over de verwerking. Wij zullen dit verzoek binnen tien (10) werkdagen inwilligen.
- Recht op beperking: je hebt het recht om ons te verzoeken tijdelijk te stoppen met het gebruik van jouw persoonsgegevens. Bijvoorbeeld wanneer jouw gegevens mogelijk onjuist of niet meer nodig zijn.
- Recht op intrekken van toestemming: zoals je hierboven hebt gelezen, geef je voor bepaalde doelen jouw toestemming om persoonsgegevens te verwerken. Je hebt te allen tijde het recht om deze toestemming weer in te trekken.
- Recht op gegevenswissing: je kunt ons verzoeken om je persoonsgegevens te verwijderen. Dit verzoek hoeven wij niet in te willigen, omdat uitzonderingen op dit recht bestaan. Sommige gegevens zijn bijvoorbeeld noodzakelijk voor het instellen van een rechtsvordering of moeten wettelijk worden bewaard vanwege fiscale regelgeving.
- Recht op correctie: je hebt het recht op wijziging indien jouw persoonsgegevens niet kloppen en/of niet compleet zijn. Wij zullen vervolgens jouw persoonsgegevens wijzigen binnen een termijn van tien (10) werkdagen en zullen je hiervan een bevestiging toesturen.
- Recht op gegevensoverdraagbaarheid: je hebt het recht om de persoonsgegevens te ontvangen die wij van jou verwerken, zodat je deze gegevens aan andere partijen kunt overdragen. Wij kunnen deze gegevens op jouw verzoek ook direct overdragen aan deze partijen.
- Recht om bezwaar te maken: je hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van persoonsgegevens als je het niet eens bent met de manier hoe jouw persoonsgegevens door ons worden verwerkt.
- Recht op het indienen van een klacht: ten slotte heb je het recht om een klacht in te dienen over de verwerking van persoonsgegevens. Deze klacht kun je indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (www.autoriteitpersoonsgegevens.nl).
Indien je een van bovenstaande rechten wilt uitoefenen, kun je contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar info@unitasocialagency.com.
Nemen wij maatregelen om persoonsgegevens te beschermen?
Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens en wij nemen passende technische en organisatorische maatregelen om persoonsgegevens te beschermen. Zo zijn onze laptops vergrendeld met een wachtwoord en zullen wij de verwerking van persoonsgegevens altijd proberen te minimaliseren. Bovendien is op onze website een SSL geïnstalleerd.
Mogen wij deze privacy- en cookieverklaring wijzigen?
Ja, wij hebben het recht deze privacy- en cookieverklaring eenzijdig te wijzigen. Wij raden je dan ook aan om regelmatig onze website te bezoeken, omdat de meest actuele versie van de privacy- en cookieverklaring op de website is gepubliceerd.
Deze privacy- en cookieverklaring is voor het laatst bijgewerkt op 13 augustus 2024.